~ Blog Magic ~

Iubim cartile de joc si trucurile de magie si de aceea am creat aceast blog cu si despre magie, in care impartasim cu tine noutati, curiozitati si te invatam minim un truc de magie cu carti sau cu obiecte.

recomandare

Trucuri cu carti pentru incepatori

Daca esti la inceput si vrei sa inveti trucuri de magie cu carti de joc, atunci iti recomandam urmatoarele pachete trucate: Bicycle Svengali Deck, Bicycle Mirage, Bicycle Stripper, 
Bicycle Invisible Deck. Click pe poza pentru ca vedea detalii despre fiecare in parte.

Urmareste pe canalul nostru de Youtube demonstratia pentru fiecare dintre ele.

TE INVATAM MAGIE

Pe Youtube avem zeci de tutorials cu trucuri de magie explicate

COMPARATIE

Carti de Joc – de plastic 100% sau de carton?

Cele mai des folosite carti de joc sunt cele din carton triplu stratificat cu diverse finisaje. Popular li se spune din carton sau carti plastifiate, datorita procesului de fabricatie si a finish-ului aplicat.
Beneficii: sunt rezistente, sunt fine, aluneca, se simt bine la mana, se amesteca usor si sunt foarte flexibile, pretul este unul accesibil. Sunt folosite pentru jocuri, de toti magicienii si la cardistry pentru ca aluneca foarte bine, iti dau o senzatie placuta cand le tii in mana. De asemenea, pe hartie se pot printa design-uri deosebite si astfel au aparut foarte multe carti de joc de colectie, similare cu timbrele de pe vremuri. Cele mai cunoscute si folosite carti de joc realizate din carton sunt Bicycle Rider Back, Bee si Tally Ho produse de United States Playing Cards Company. Procesul de fabricatie este urmatorul: 2 bucati de hartie sunt lipite intre ele cu un lipici special negru (pentru a asigura opacitatea). Hartia dipusa in rola intra in presa de printare. Sunt taiate bucati de hartie care cuprind un pachet, care la randul lor sunt taiate pentru a obtine fiecare carte de joc din pachet.

Nota: descrierea de mai sus aplica pentru carti profesionale de hartie. Exista versiuni (cele chinezesti) care se gasesc in magazine nespecializate si piete si care nu indeplinesc beneficiile unui pachet de carti de joc.

Cartile de joc din plastic 100% sunt folosite in special de jucatorii de poker, la picina sau in locuri cu umezeala ridicata. Sunt realizate din PVC sau plastic flexibil.
Beneficii: sunt rezistente, nu se poate trisa usor cu ele, pot fi curatate usor, chiar spalate cu apa, nu se indoaie usor. In schimb, sunt mai scumpe si in timp se poate lua print-ul de pe ele din cauza frecarii plasticului. Design-ul este intotdeauna unul simplu.

3 Curiozitati Despre Cartile de Joc

Cartile de Joc si Calendarul

Stiai ca: Cele 2 culori ale suitelor, negru si rosu corespund cu ziua si noaptea. Cele 4 suite corespund cu cele 4 anotimpuri, cele 4 puncte cardinale sau cele 4 elemente (apa, pamant, vant, foc). Cele 13 valori ale fiecarei suite corespund cu cele 13 saptamani din trimestru si cu cele 13 faze ale lunii. Cele 12 carti de curte corespund celor 12 luni ale anului. Cele 52 de carti de joc dintr-un pachet corespund celor 52 de saptamani ale anului.

Cartile de Joc si Matematica

Un pachet de carti de joc amestecat este unic prin ordinea pe care o au cartile. Asta pentru ca numarul in care un pachet de 52 carti de joc poate fi aranjat este uimitor de mare – 52!
Si anume in
8065817517094387857166063
68564037669752895054
40883277824000000000000
moduri.

Cartile de Joc si Alfabetul

Daca spui pe litere fiecare carte de joc (de la As la Rege, fara jokeri), vei fi uimit pentru ca atunci cand vei temina de rostit toate cartile, se vor termina si cartile din mana ta. Astfel, numarul total de litere care formeaza numele cartilor de joc este prin coincidenta (sau nu?!) 52. Acelasi lucru este valabil indiferent in ce limba vei pronunta numele cartilor de joc.
In engleza, in romana, in chineza ... testeaza si convinge-te.

Cele mai mari conventii de magie

La nivel international, sunt multe conventii de magie, adica intalniri organizate ale pasionatilor si magicienilor in care se face schimb de experienta, se lanseaza produse de magie noi, se organizeaza lecturi si show-uri. 
Trei dintre cele mai mari sunt:

BlackPool Convention - in Marea Britanie, Blackpool, in februarie
Magifest - in USA , Columbus Ohio, in Ianuarie
MagicLive - in Las Vegas, in Iulie

Echipa Jucarie si Magie a participat mai multe editii la rand la BlackPool Convention si la Magifest (am avut onoarea sa fim invitatii lui Joshua Jay, organizatorul conventiei).